Tips til fugtkontrol og forebyggelse af skimmel

Skimmel kan være godt eller skidt afhængigt af, hvem du spørger. Skimmel er vigtig inden for medicin og fødevarer, hvor det kan tilskrives fremskridt inden for antibiotika og lækre oste. Skimmelsvamp er også et effektivt middel for gartnere, der benytter sig af kompostering for at skabe et næringsrigt vækstmedium til deres afgrøder.

Så ja, skimmel kan være godt, men det kan også være noget værre skidt. Fugteksperten.dk’s skimmel og meldug bekæmpelsestjenester tager sig af den dårlige skimmelsvamp og har bidraget til at holde danske boligejere fri fra allergenisk, patogenisk og giftig skimmelsvamp i over 40 år. Selvom skimmel-bekæmpelse med Fugteksperten.dk er meget effektiv, er forebyggelse altid bedste praksis, Læs videre for tips om fugtkontrol, som kan bidrage til at forebygge farlig skimmelvækst i din bolig!

  • Identificer og ret op på problematiske områder i din bolig. Selvom du ikke kan sikre din ejendom totalt mod skimmel, kan du øge dens modstandsdygtighed over for skimmel. Evaluer din bolig for eventuelle våde pletter, tegn på oversvømmelse eller utætte vinduer og tag dig af disse problemer med det samme.
  • Tør våde område øjeblikkeligt og ofte. Skimmel vokser dårligt uden fugt, så gør dit bedste for at rende rundt i huset og tørre våde overflader af efter en storm. Sørg for at tørre badeværelset af, efter brusebade med masser af damp, og lad aldrig våde håndklæder eller andre genstand ligge og flyde rundt omkring i huset.
  • Luft ud så meget som muligt. Selv hvis du ikke har set nogen våde pletter, er det godt at lufte ud. Udluftning øger ikke blot luftkvaliteten indendørs, men det bidrager også til at tørre eventuel fugt, der dannes på grund af varmeapparater eller i badeværelset.
  • Overvej skimmel-resistente produkter som gipsvægge, gipsplader og skimmelmidler til planter.
  • Rens og reparer dit tagrendesystem. Dine tagrender er afgørende for afledning af ekstra vand fra din bolig, og du skal sikre dig, at de virker ordentligt. Hvis ikke, vil vandet søge ind i dine vægge og lofter og kunne inden længe gøre din bolig giftig med skadelig skimmelsvamp.